GYÓGYÍTÓ ÉTELEK
Szerkesztés alatt.
TÁPANYAGTÁBLÁZATOK :
DIÉTÁS RECEPTEK:
ORVOSI DIÉTÁK:
GYÓGYÍTÓ ÉTELEK - ITALOK :
EGÉSZSÉG-RECEPTEK a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Gyógyító gombák
A CITROM CSODÁI letölthető e-book Pdf formátumban.
Hogyan csíráztassunk?
A joghurt szerepe az emberi táplálkozásban
Írta: M. Olaf
|
2008. augusztus 11.
|
Vitaminkoktélok
A vitamin bevitel télen, nyáron egyaránt fontos szervezetünknek. De nyáron a sok zöldség és gyümölcs miatt könnyen elkészíthető vitaminkoktélokkal a legegyszerűbb pótolni a fontos vitaminokat. Íme, 4 kiváló vitaminital.
Vérpezsdítő zöldségmix:
Ez az ital méregtelenít, tisztítja a májat, és a vesét.
Hozzávalók: 4 hámozott és szeletelt sárgarépa,1 csokor zeller, 10-10 dkg alma és cékla, fél citrom leve, ásványvíz.
A hozzávalókat megtisztítjuk, felaprítjuk, beletesszük a turmixgépbe, és felöntjük ásványvízzel. A turmixolás után, ha szükséges leszűrjük és így fogyasszuk el. Kitűnő méregtelenítő ital.
Fiatalító elixír:
A sárgarépában található a vitamin a béta karotin, és a c vitamin együttesen immunerősítő hatásuk van, ezért ez az ital sejtfiatalító hatású.
Hozzávalók: 4 friss vagy aszalt sárgabarack, 1 hámozott sárgarépa, 1 dl tejföl, 1 dl joghurt, méz.
A hozzávalókat megtisztítjuk, felaprítjuk, egy tálba összekeverjük a tejföllel, és a joghurttal, és bot mixerrel össze turmixszoljuk. A végén, ha kell, mézzel édesítjük.
Nyugtató ital:
Gyógytea
A gyógytea vitalizáló és nyugtató hatású. A kamilla és a citromfű együttesen kellemesen csillapító hatású.Hozzávalók: 4 evőkanál szárított kamillavirág, 4 kanál citromfű, 2-2 kanál szárított mentalevél, ás bodzavirág, 1 kanál szárított narancsvirág.
Összekeverjük a hozzávalókat és egy légmentes dobozba tesszük, így folyamatosan fel tudjuk használni teának. Ha teát főzünk belőle 1 kanál teát forró vízzel leöntjük és állni hagyjuk kb. 5-10 percig. Ezután leszűrjük és mézzel vagy citrommal ízesítjük.
Bőrtisztító ital:
A paradicsom tisztítja és lágyítja a bőrt, és helyre állítja a pH értéket. Ez az ital a zellerrel együtt az igazi.
Hozzávalók: 20 dkg zeller, 25 dkg paradicsom, 6 dkg hagyma, fél csokor petrezselyem, só, bors.
A hozzávalókat megtisztítjuk és felaprítjuk, majd a petrezselyem kivételével a turmixba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és jól össze turmixszoljuk. A végén friss apróra vágott petrezselyemmel meghintjük és így fogyasszuk el. Nyáron lehűtve még finomabb.
(Forrás: viragcenter.hu
|
|